فنس چیست؟ آشنایی با انواع فنس و کاربردهای آن ها

فنس چیست؟

فنس یا همان توری حصاری، حفاظی بافته شده به شکل شبکه های لوزی مدولار است که معمولا از مفتول گالوانیزه تولید می شود و در ساخت آن از هیچ گونه جوشکاری استفاده نمی شود.

فنس یا همان توری حصاری برای حصارکشی، تعیین حدود املاک و زمین های کشاورزی و همچنین برای ایجاد امنیت و کنترل ورود و خروج افراد و حیوانات در مواردی که امکان دید از بیرورن به داخل و بلعکس مورد نظر یا بلامانع باشد به کار می رود. برای خرید توری حصاری یا همان فنس و اطلاع از قیمت روز محصول تمامی روزهای هفته می توانید با کارشناسان فروش ما در تماس باشید:

تاریخچه فنس

در واقع ایجاد امنیت و تعیین حدود املاک از گذشته های دور دغدغه انسان ها بوده و همواره تلاش کرده اند تا با حصار کشی حریم خود را مشخص و آن را از دسترس بیگانگان دور کنند. حصارهای اولیه بیشتر از چوب و سنگ ساخته می شدند. با مرور زمان و پیشرفت در ساخت مصالح حصار های فلزی و مفتولی ساخته شدند و به سرعت جایگزین حصارهای چوبی و سنگی شدند. فنس بشکل امروزی آن در دهه 1800 در کارخانه پارچه بافی و توسط چارلز باتارد

(تولیدCharles BArnard) شد. صنعت تولید فنس بعدها در سال 1844 توسعه یافت و اولین ماشین تولید فنس مانند ماشین های پارچه بافی و شبیه به آن ها ساخته شد.

فنس چیست

انواع فنس

انواع فنس باغی یا فنس فلزی بر اساس جنس مفتول آن ها عبارتند از:

فنس فولاد سیاه

این نوع فنس در برابر رطوبت و زنگ زدگی مقاومت زیادی ندارد و تنها در شرایط آب و هوایی خشک و بدون رطوبت قابل استفاده است. البته در مناطق با اب و هوای خشک این نوع فنس حدود ۱۵ تا ۲۰ سال عمر مفید دارد.

 

فنس گالوانیزه

 برای تولید این نوع فنس از فولاد ضد زنگ یا گالوانیزه استفاده می شود. در فرآیند گالوانیزاسیون مفتول های فولادی در حوضچه روی مذاب قرار می گیرند نا سطح آن ها به طور کامل با روی مذتب آغشته شود. در نتیجه مفتول کاملا ضد زنگ شده و علاوه بر آن رنگ نقره ای زیبایی پیدا می کند. اگر چه فنس گالوانیزه از نوع فولاد معمولی آن قیمت بالاتری دارد اما در برابر رطوبت کاملا مقاوم است عمر مفید بالای ۴۰سال در تمامی شرایط آب و هوایی دارد.

فنس گالوانیزه با روکش pvc

در تولید این نوع فنس علاوه بر استفاده از فولاد گالوانیزه ضد زنگ، روی مفتول را با پلی وینیل کلراید پوشش می دهند. میزان مقاومت و پایداری این فنس از انواع دیگر بیشتر است و طبیعتا قیمت آن نیز بالاتر است.

مشخصات فنی فنس

ابعاد چشمه ها

ابعاد چشمه های فنس رایج در بازار عبارتند از فنس چشمه ۴، ۵، ۶ و ۷سانتی متر. به طور کلی هر چه ابعاد چشمه های فنس کم تر باشد، وزن آن بیشتر و استحکام و مقاومت آن نیز بالاتر می رود.

قطر مفتول فنس

قطر مفتول رایج برای فنس در بازار 2.2 تا 4 میلی متر است. هر چه قطر مفتول به کار رفته برای بافتن فنس بیشتر باشد، وزن و استحکام فنس بیشتر شده و قیمت آن نیز بالاتر می رود.

عرض فنس

فنس در بازار کشور به صورت رول و در عرض های 1 تا 5 متر به فروش می رسد. فنس عرض 1.5 و 2 متر بیشتر رایج است.

فنس چیست

کاربرد فنس

از فنس به عنوان حائل حفاظتی و برای ایجاد امنیت در موارد زیادی استفاده می شود که در ادامه برخی از آن ها را مطرح کرده ایم:
اطراف شهرک ها و ساختمان های مسکونی
اطراف مراکز صنعتی و کارخانجات
ساختمان های نظامی
محل نگه داری دام ها
اطراف زمین های کشاورزی
حفاظت زمین های کشاورزی از دام ها و…

ویژگی ها و مزایای فنس

– فنس کشی از روش های جایگزین مثل دیوار کشی مقرون به صرفه تر است.

– اجرای فنس به سرعت و سهولت انجام می شود.

– توری فنس مخصوصا اگر گالوانیزه باشد در برابر رطوبت و عوامل جوی مقاوت بالایی دارد و عمر مفید آن بیش از 40 سال است.

– امکان عبور هوا و دید بصری 

 

روش های تولید فنس

فنس می تواند به روش های زیر تولید شود:

– دو سر پیچ

– دو سر قلاب

– یک سر قلاب و یک سر پیچ

روش 2 سر پیچ رایج ترین روش تولید فنس است. زیرا حمل و نقل فنس تولید شده با این روش راحت تر می باشد.

از نظر روش تولید هم فنس می تواند به دو روش دستی و اتومات یا نیمه اتومات تولید شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *