دیوار حائل سنگی
دیوار حائل سنگی را معمولا در کنار رودخانه ها و یا باغ ها و زمین های شیب دار می بینیم. دیوار حائل سنگی در برابر نیروی افقی خاک مقاومت می کند و مانع ریزش دیواره های خاک در کنار جاده ها و باغ ها می شود. دیوار حائل سنگی در کنار رودخانه نیز در برابر سیل و نیروی رانشی آب مانند یک محافظ و سیل بند عمل می کند.
دیوار حائل سنگی علاوه بر نقشی که به عنوان عنصری سازه ای دارد، در زیبایی لنداسکیپ و طراحی محیطی نیز بسیار تاثیرگذار است. از آن جایی که عنصر اصلی سازنده دیوار حائل سنگی، سنگ های طبیعی هستند، ظاهری زیبا و سازگار با محیط اطراف ایجاد می کند که بسیار چشم نواز و طبیعی به نظر می رسد. مثلا برای ساخت دیوار حائل سنگی در کنار رودخانه ها از سنگ های خود رودخانه استفاده می شود و زیبایی طبیعی محیط با عناصر مصنوعی خدشه ای وارد نمی شود.
از طرف دیگر در طراحی محوطه پارک ها، باغ ها و زمین های شیب دار از دیوار حائل سنگی برای ایجاد اختلاف سطح و محافظت از ریزش بدنه خاک استفاده می شود. معماران و طراحان فضای سبز با استفاده از دیوار حائل سنگی و ایجاد اختلاف سطح، فضاهای زیبا و چشم نوازی طراحی می کنند. نمونه طراحی فضای سبز با دیوار حائل سنگی را در پارک های شهری که در زمین های شیب دار ساخته شده اند می بینیم مثل پارک ساعی یا پارک جمشیدیه در تهران.
انواع دیوار حائل سنگی
دیوار حائل سنگی با ملات
دیوار حائل سنگی با ملات را بیشتر در باغ ها، پارک ها و طراحی محوطه و فضای سبز استفاده می کنند.این دیواره ها می توانند علاوه بر نقش سازه ای که دارند در ارتفاع ها و شکل های مختلف صاف یا منحنی اجرا شوند و از اشکال مختلف پله ها برای ارتباط بین این سطوح استفاده شود. و ترکیبات زیبایی را در طراحی باغ ها و محوطه ها ایجاد نماید. نکته ای که در باره دیوار حائل سنگی با ملات باید مورد توجه قرار بگیرد این است که ضخامت دیوار 1/10 تا 1/15 ارتفاع دیوار باشد و در هیچ صورتی از 30 سانتی متر کم تر نباشد. در مورد سنگ ها بهتر است که از سنگ هایی با سطح سخت استفاده شود و نه سنگ های که سطح لغزنده ای دارند. همین طور سنگ هایی با اشکال طبیعی و زاویه دار از سنگ های مکعبی برش خورده مناسب تر هستند و گیرداری بیشتری ایجاد می کنند. از موارد مهم دیگر حداکثر ارتفاع دیوار حائل سنگی است که باید مد نظر قرار گیرد که در همین مقاله به بررسی آن می پردازیم.
دیوار حائل سنگی قفسه ای یا پله پله ای
دیوار حائل گابیونی سبدهای ساخته شده از توری گابیون هستند که با سنگ های بزرگ پر می شوند و روی یکدیگر قرار می گیرند. در ارتفاع بیشتر این سبدها به صورت پله پله ای روی هم قرار می گیرند تا مقاومت دیوار حائل سنگی گابیونی بیشتر شود. به همین علت به آن دیوار حائل پله پله ای نیز گفته می شود. این نوع دیوار حائل سنگی را معمولا در کنار جاده ها برای جلوگیری از رزش خاکریز و یا کنار رودخانه ها به عنوان سیل بند می بینیم.
دیوار حائل سنگی گابیونی ویژگی های مثبت زیادی دارد که باعث محبوبیت آن شده و به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به بررسی ویژگی های دیوار حائل گابیونی می پردازیم:
مقرون به صرفه بودن:
اگر زمین یا باغ شما در کنار رودخانه قرار گرفته و نیاز به دیوار محافظ در برابر سیل داشته باشید و یا در یک پروژه راهسازی نیاز به دیوار حائل سنگی برای جلوگیری از خطرات ناشی از ریزش سنگ و خاک داشته باشید، کافی است با خرید توری گابیون و پر کردن آن با سنگ های طبیعی موجود در محل دیوار حائل مورد نیاز خود را بسازید. دیوار گابیونی بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.
برای استعلام بهترین قیمت گابیون، تمامی روزهای هفته می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید:
اجرای آسان
اجرای دیوار حائل گابیونی نسبتا ساده می باشد و شما می توانید به راحتی با سنگ های موجود در محل سبدهای آماده گابیون را پر کنید و از قرار دادن آن ها در کنار هم دیوار حائل سنگی مد نظر خود را بسازید.
سازگار با محیط زیست
از آ نجایی که برای ساخت دیوار گابیونی در باغ ها یا کناره های رودخانه از سنگ های طبیعی موجود در محل استفاده می شود، دیوار ساخته شده عنصری هماهنگ با محیط پیرامونی به نظر می رسد و نه سازه ای مصنوعی. این هماهنگی با طبیعت و محیط اطراف باعث زیبایی بصری در طراحی محوطه ها و کنره های رودخانه و جاده ها می شود. و از سوی دیگر این نوع دیوار حائل سنگی هیچ گونه آسیبی به محیط زیست وارد نکرده، به نوعی بخشی از آن محسوب می شود.
زیبایی بصری
دیوار گابیوین به عنوان سیل بند کنار رودخانه و یا به عنوان دیوار سنگی در باغ ها و جاده ها علاوه بر نقش سازه ای، المان زیبایی و طراحی لنداسکیپ، طراحی محوطه و طراحی فضای سبز نیز محسوب می شود. زیبایی دیوار گابیون در طبیعی بودن مصالح آن می باشد و این که عنصری یکنواخت و بخش جدایی ناپذیر از محیط طبیعی پیرامون خود به نظر می رسد.
حداکثر ارتفاع دیوار حائل سنگی
حداکثر ارتفاع دیوار حائل سنگی به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین آن ها نوع خاک موجود در پشت دیوار است. مثلا خاک رس بیشترین فشار را به دیوار حائل سنگی وارد می کند و این فشار در شرایطی که خاک رس خیس باشد، افزایش می یابد. از نظر کارشناسان حداکثر ارتفاع دیوار حائل سنگی غیر مسلح با وجود خاک رس حدود 3 تا 4 پا معادل 1 تا 1.2 متر می باشد. البته حداکثر ارتفاع دیوار حائل سنگی مسلح به محاسبات مهندسی عمق دیوار و سایر پارامترها می تواند بیشتر در نظر گرفته شود.